„Şcoala altfel –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Pentru al doilea an consecutiv, Ministerul Afacerilor Interne a sprijinit programul iniţiat de către Ministerul Educaţiei Naţionale intitulat Şcoala altfelSă ştii mai multe, să fii mai bun!”, proiect ce s-a desfăşurat, la nivel naţional, în perioada 1 – 5 aprilie 2013. Pe timpul acestei săptămâni poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au fost gazdele a peste 380 de elevi din şcoli din zona de competenţă.

 

Poliţiştii de frontieră vasluieni gazde primitoare şi în acest an

În cadrul acestui program, în data de 5 aprilie a.c., Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi (Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa) şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au fost vizitate de peste 200 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară din cadrul unor şcoli şi grădiniţe din municipiile Huşi şi Vaslui.

Reprezentanţii poliţiei de frontieră participanţi la activităţi le-au explicat copiilor activităţile specifice ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei, principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră, le-au prezentat tehnica din dotare, cu precădere mijloacele de transport şi o mică parte din aparatura specială utilizată de poliţiştii de frontieră în munca lor de supraveghere şi control a frontierei de stat a României, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

De asemenea, copiii au urmărit cu interes exerciţii demonstrative efectuate cu câinii din dotarea de serviciu, fiind impresionaţi de performanţele acestora de a depista în decurs de câteva minute „drogurile” şi ţigările de contrabandă ascunse.

Eforturile colegilor noştri canini, precum şi ale poliţiştilor de frontieră care i-au condus în activitatea de căutare au fost răsplătite cu aplauze furtunoase.

În cadrul aceluiaşi program, în data de 3 aprilie a.c., la Şcoala generală „Mihail Sadoveanu” din Huşi s-a organizat şi desfăşurat un concurs şahist la care au participat aproximativ 200 de copii de vârstă şcolară provenind de la toate şcolile din municipiu, precum şi de la şcolile de pe raza comunelor Drânceni şi Stănileşti.

Turneul de şah s-a desfăşurat în intervalul orar 09.00 – 13.00, în amfiteatrul Şcolii generale „Mihail Sadoveanu” pe două grupe de vârstă, copii de clasele I – IV şi copii de clasele V – VIII şi diferenţiat, grupa fetelor şi grupa băieţilor.

În calitate de arbitru principal a fost invitat colegul nostru, inspectorul de poliţie Ursan Cornel, reputat cunoscător al şahului, medaliat la o multitudine de competiţii şahiste organizate la nivel local, regional, naţional şi internaţional.

În finalul competiţiei au fost desemnaţi 20 de câştigători, fiind acordate primele patru premii pentru fiecare categorie participantă şi patru premii speciale.

Premiile au fost oferite de „Clubul Rotary” Huşi şi au constat în diplome, medalii şi sume de bani.

Colegul nostru, inspector Ursan Cornel se străduieşte, ori de câte ori se iveşte prilejul, să împărtăşească din priceperea şi entuziasmul său tinerilor, încercând să le sădească în inimi dragostea faţă de „sportul minţii”.

În data de 5 aprilie a.c., în colaborare cu un grup de educatoare inimoase din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din Huşi a organizat şi desfăşurat o lecţie deschisă intitulată „Poveste pe tabla de şah”. Micuţii, cu vârste între 3 şi 6 ani, au urmărit cu interes cele două poveşti transpuse pe tabla de şah (Legenda lui Robin Hood şi Bătălia de la Vidin, dintre românii conduşi de Mihai Viteazul şi otomani) şi  mulţi dintre ei au atins pentru prima dată şi au manevrat o piesă de şah.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: