450 de elevi au nevoie de ajutor pentru a învăţa în condiţii normale

Habitat for Humanity România, Funaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Delphi au identificat Şcoala din Liteni, judeţul Iaşi, care are nevoie urgentă de renovare, pentru ca cei 450 de elevi să înveţe într-un mediu curat şi sănătos.

 

Şcoala din Liteni este alcătuită din două corpuri de clădire, care au fost construite în anul 1950. Un corp de clădire a fost renovat în 2002, în timp ce al doilea este într-un stadiu avansat de distrugere. Membrii comunităţii şi-au manifestat interesul de a face muncă voluntară alături de oricine doreşte să îi ajute să renoveze şcoala, care este una dintre puţinele rămase să deservească această zonă aflată la 52 km de Iaşi. Sunt elevi care vin de la o distanţă de 2-3 km în fiecare zi pentru a-şi continua studiile.

 

„Şcoala din Liteni este de multă vreme în atenţia fundaţiei noastre, atât pentru nevoile copiilor din această comunitate, a şcolii în care ei învaţă, dar mai ales pentru entuziasmul, pozitivismul şi perseverenţa oamenilor de acolo. De la copii până la profesori şi părinţi, aceşti oameni nu stau cu mâinile în sân aşteptând să se întâmple vreo minune pentru ei, ci pun umărul la treabă acolo unde este nevoie. Sunt copii care fac mai multe activităţi de voluntariat decât mulţi copii de la oraş care trăiesc şi învaţă în cele mai bune condiţii. Acesta sunt câteva din motivele pentru care noi, echipa Fundatiei Bethany, ne implicam cu tot entuziasmul şi energia necesare în proiectul iniţiat de colegii de la Habitat for Humanity, un proiect care cu adevarat schimbă vieţi şi mentalităţi”, declară Doamna Diana Păiuş, Manager zonal, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Iaşi.

 

Această şcoală necesită intervenţie urgentă pentru renovarea următoarelor: două clase din corpul vechi, două clase de grădiniţă (necesită o investiţie mai mare, deoarece sala actuală trebuie dărâmată până la temelie şi refăcută, inclusiv tavanul), înlocuirea ferestrelor vechi cu altele noi, sigure şi eficiente din punct de vedere energetic, înlocuirea întregului sistem de încălzire (în acest moment există încălzire la sobă), îmbunătăţirea sistemului sanitar şi de canalizare (cei 450 de elevi merg afară la cele 7 toalete din curte), renovarea sălilor de clasă din mansardă – consolidarea celor două săli de clasă şi transformarea lor într-una singură şi instalarea de ferestre de mansardă care să permită intrarea luminii naturale, repararea acoperişului, înlocuire uşi.

 

„Acest proiect de renovare va fi realizat de Habitat for Humanity România prin intermediul filialei din Comăneşti şi va costa 60.000 de dolari. Toate măsurile de renovare se pot face independent una de cealaltă şi vor fi implementate cu ajutorul echipelor de voluntari. Le mulţumim partenerilor noştri de la Delphi, care ne susţin financiar în acest proiect şi invităm şi alte companii să ne ajute cu resurse financiare, dar şi cu materiale de construcţie sau echipe de voluntari. În acest proiect pot lucra până la 50 de voluntari simultan în echipe de 15 – 25 de persoane. Avem nevoie de tot sprijinul pentru ca începând din septembrie elevii să înveţe într-o şcoală nouă şi curată”, spune Gabi Pascal, Manager Programe Habitat for Humanity România.

 

„Parteneriatul cu Habitat în România pentru această importantă inițiativă demonstrează în continuare sprijinul nostru pentru comunitățile în care trăim și muncim. Angajaţii Delphi s-au oferit deja voluntari pentru a face parte din acest proiect onorabil”, a declarat John Hutson, directorul fabricii Delphi Diesel Systems Iasi. „Delphi continuă să creeze și să consolideze relații importante în comunitățile locale și este mândru să fie un partener de valoare în acest efort”.

 

Despre Delphi

Delphi este unul dintre liderii mondiali în furnizarea de electronice și tehnologii pentru vehicule auto, comerciale și alte segmente de piață. Operând prin importante centre tehnice, site-uri de producție și facilități de asistență pentru clienți în 32 de țări, Delphi oferă inovații din lumea reală, care fac produsele mai inteligente și mai sigure, precum și mai puternice și mai eficiente. Mai multe informații sunt disponibile pe: http://www.delphi.com

Delphi este în România o parte esențială a economiei țării din 1997, cu peste 10.000 de angajaţi în patru fabrici. Fabricile Delphi din Sânnicolau Mare, Ineu și Moldova Nouă produc sisteme electrice / electronice de distribuție, în timp ce fabrica din Miroslava, Iași produce componente pentru motoare diesel.

 

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţă socială. Cu 18 ani de activitate în România, programele fundaţei  vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii.


Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: