Cinci cetăţeni din R. Moldova reţinuţi la frontiera gălăţeană

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat şi reţinut cinci bărbaţi care intenţionau să intre ilegal în România.

1. În data de 17 aprilie a.c., în jurul orelor 23.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi care desfăşurau o misiune specifică de supraveghere cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii au observat două persoane ce se deplasau dezorientat în teren pe digul de protecţie al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vânători.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea celor două persoane de sex bărbătesc.În vederea stabilirii identităţii şi efectuarii cercetărilor cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului.Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi se numesc Petru C. şi Lilian C. cu vârsta de 22 respectiv 21 ani, ambii cetăţeni ai Republicii Moldova, care au trecut înot râul Prut cu intenţia de a-şi găsi de lucru în ţara noastră.

2. La aproximativ cinci ore, în data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 04.45, de această dată o patrulă de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Folteşti, trei persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.Imediat lucrătorii noştri au procedat la legitimarea acestora şi deoarece nu aveau asupra lor documente de identitate au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti în vederea stabilirii identităţii şi a efectuării cercetărilor.În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor de graniţă din Republica Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că aceştia sunt cetăţenii din Republica Moldova, Vladimir C. în vârstă de 27 de ani, Victor C. şi Nicolae M., ambii în vârstă de 25 ani, care au traversat înot râul Prut cu intenţia de a-şi găsi un loc de muncă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor cinci bărbaţi lucrări penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.Conform Acordurilor încheiate între Republica Moldova şi România, la finalizarea cercetărilor, cei cinci bărbaţi vor fi predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: