Conferinţa Naţională a SSR „Provocări sociale: instituţii, valori, tendinţe”

Societatea Sociologilor din România (SSR (www.societateasociologilor.ro), în parteneriat cu Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza,, din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice și cu Primăria Municipiului Iași, organizează în perioada 16-18 mai 2013, Conferinţa Naţională a SSR sub genericul „Provocări sociale: instituţii, valori, tendinţe”.

Manifestarea cuprinde  secțiuni tematice, un workshop și prezentări de carte. Vor fi discutate de către prestigioși sociologi români subiecte extrem de actuale, cum ar fi: problemele educației, sociologia românescă între tradiție și modernitate, timpul social, migrația, traficul de ființe umane și transnaționalismul, organizațiile, mentalitățile și simbolurile sociale, relația Biserică – Stat, (in)toleranța și fundamentalismul religios, comportamentele politice, globalizarea și problemele vârstei a treia.

Se remarcă în mod special secțiunea ce se va desfășura în Aula Magna ,,Mihai Eminescu,, a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza,, din Iași. Ea va avea ca subiect regionalizarea României, cu accente speciale puse pe regiunea de Nord-Est. Tema va fi abordată de sociologi și de personalități ale vieții politice, culturale și administrative  românești: Gheorghe Nichita și Cristian Adomniței, Marian Preda și Lazar Vlăsceanu, Vasile Dâncu și Cristian Pîrvulescu, Cosmin Gușă și Toni Hrițac, Vasile Ișan și Wilhelm Dancă, Alfred Bulai, Dan Gherguț și Vasile Astărăstoaei, Constantin Apostol și Ioan Nani, Neculai Apostol și Daniel Condurache etc.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: