Dumitru Oprea: “Explorarea și exploatarea gazelor de șist trebuie supuse dezbaterilor publice”

Într-o declarație susținută în plenul Senatului, marți, 14 mai 2013, parlamentarul ieșean s-a referit la recentul anunț al Ministerului Mediului cu privire la eliberarea de noi autorizații pentru explorarea acestor resurse pe litoralul Mării Negre. Dumitru Oprea a afirmat că secretomania cu care executivul acționează în această problemă ignoră, cu bună știință, îngrijorarea populației cu privire la efectele de natură ecologică.

Senatorul democrat liberal consideră că, deși exploatarea gazelor de șist poate genera potențiale beneficii economice, nu poate fi întreprinsă, chiar și în faza exploratorie, fără prezentarea unor informații, fundamentate științific, privind siguranța tehnologilor folosite. În plus, graba executivului este cu atât mai stranie și lipsită de onestitate, în condițiile în care, pe vremea când era în opoziție, domnul Ponta ataca exact pe același subiect guvernarea Ungureanu.

În finalul intervenție sale, Dumitru Oprea a făcut un apel la premierul Ponta, ministrul Plumb și ceilalți reprezentanți ai guvernului să dea dovadă de transparență, responsabilitate și respect față de cetățeni. În acest sens, parlamentarul ieșean le-a cerut să accepte o dezbatere publică, bazată pe date științifice, clare, cu privire la siguranța și oportunitatea explorării și exploatării gazelor de șist în România.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: