Încep înscrierile la Gala Medica – 2013!

Această categorie doreşte să încurajeze medicii să fie prezenţi mai mult în spaţiul public, să îşi facă cunoscute opiniile şi problemele, dar şi să dezvolte comunicarea medic-pacient. De aceea, la aceasta categorie se pot înscrie medicii cu apariţii publice în 2012 şi medici apreciaţi pentru buna comunicare medic-pacient.

·         Medicul implicat – premiul „Dr. Alexandru Pesamosca”

Sunt mulţi medici care fac mult mai multe lucruri decât profesia lor de bază. Din acest motiv, dorim să îi facem cunoscuţi pe cei care se implică în comunitate, fac voluntariat, colaborează cu ONG-uri, asociaţii de pacienţi, etc.

·         Jurnalism de sănătate (presă scrisă, audio-video, online)

Sistemul sanitar este o sursă generoasă de ştiri pentru jurnalişti. La categoria Jurnalism de sănătate se pot înscrie articole, reportaje, opinii despre sistemul sanitar si despre medici din 2012.‏

·         Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare relevanţă

Aceasta categorie se adresează exclusiv asociaţiilor de pacienţi şi doreşte să promoveze proiectele care au ajutat, informat un procentaj cât mai mare de pacienţi dintr-o patologie sau zonă geografică. De exemplu, dacă vorbim despre o asociaţie mai mică, însă extrem de activă la nivel local, este relevant faptul că a ajutat prin proiectele sale un procent cât mai mare de pacienţi din acea regiune.

·         Cea mai activă asociaţie studenţească din universităţile de medicină

Aşteptăm înscrieri ale asociaţiilor studenţeşti cu proiecte realizate în 2012, atât pentru studenţi, pacienţi, comunitate, etc.

·         Premiu pentru inovaţie medicală

Categoria se adresează proiectelor de cercetare.

·         Cel mai activ site pentru medici

Se pot înscrie site-urile dedicate  medicilor.

·         Cel mai activ medic pe Internet

Internetul a devenit deja o sursă de informare extrem de importantă pentru medici. Aceasta  categorie, creată împreună cu Libra Internet Bank, este destinată medicilor care scriu articole în reviste online de specialitate ori susţin cursuri online. Libra Internet Bank apreciază medicii care împărtăşesc pasiunea pentru mediul virtual şi noi tehnologii, reflectată în strategia băncii de inovaţie în serviciile bancare online.

·         Medicul întreprinzător

În DEX, înpreprinzător înseamnă cel care trece uşor la acţiune, care are iniţiativă. De aceea, la aceasta categorie, creată împreună cu Banca Transilvania, dorim să facem cunoscuţi şi să premiem medici care au avut iniţiativa deschiderii unui cabinet, care au câstigat proiecte, care au atras fonduri din sponsorizări sau alte surse pentru unitatea sanitară în care lucrează.

·         De profesie medic în România

     Această categorie s-a născut în urma proiectului cu acelaşi nume, iniţiat de Consiliul Investitorilor Străini, la care Colegiul Medicilor din România este partener. Ideea de la care a pornit proiectul este sa reducă exodul medicilor din Romania. În afara condiţiilor materiale, acest lucru poate fi făcut şi prin arătarea respectului faţă de medici. O modalitate de a arăta respect este, ca şi prin intermediul acestei categorii, realizată împreună cu Consiliul Investitorilor Străini, este să facem cunoscute poveştile medicilor foarte buni, care aleg să nu plece din România, care îşi fac meseria în condiţii grele, care luptă cu lipsurile sistemului sanitar în fiecare zi.

·         Premiul publicului

Premiul publicului va fi votat pe site-ul Galei Medica, după încheierea perioadei de înscriere, fiecare vizitator va putea vota un singur om sau proiect.

În acest an, avem trei categorii noi, realizate împreună cu partenerii noştri: Cel mai activ medic pe internet, Medicul întreprinzător şi De profesie medic în România.

Îi rugăm pe cei care doresc să se înscrie să ne trimită un e-mail pe adresa gala@cmr.ro cu numele întreg, un CV, categoria la care doresc să participe, motivaţia pentru care o fac şi descrierea proiectului (acolo unde este cazul), articolul sau reportajul video.

ATENŢIE! Toate persoanele, articolele sau proiectele propuse trebuie să fie din anul 2012.
De asemenea, toţi cei care doresc să ne semnaleze un caz deosebit, fie medici, pacienţi sau organizaţii o pot face printr-un simplu e-mail, pe aceeaşi adresă. Noi vom lua legătura cu cei propuşi pentru a-i întreba dacă sunt de acord să fie înscrişi în concurs.
După terminarea perioadei de înscriere, juriul format din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România va face trei nominalizări. Acestea vor fi postate pe site-ul Galei pentru ca publicul vizitator /cititorii să-şi poată exprima opţiunile prin vot. Persoana sau proiectul care va culege cele mai multe voturi va primi premiul special al publicului.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: