Dumitru Oprea: „Se impun clarificări în legătură cu introducerea manualelor digitale”

Senatorul PDL Dumitru Oprea solicită o serie de precizări de la Ministerul Educației Naționale în privința suportului tehnic și financiar pentru introducerea manualelor digitale.

Într-un document adresat marți, 21 mai 2013, Ministrului Remus Pricopie, parlamentarul ieșean consideră că intenția Ministerului de a introduce manuale digitale și de a adapta sistemul de învățământ la tendințele mondiale, atât tehnologice, dar mai ales educaționale, este de apreciat, dar prezintă multe neclarități.Astfel, Dumitru Oprea a atras atenția că maniera în care a fost lansată propunerea, lipsa unor direcții clare, a informațiilor privind infrastructura și resursele financiare necesare ridică suspiciuni în rândul profesorilor, părinților și copiilor, mai ales al celor din mediul rural.

În acest context, senatorul PDL i-a solicitat Ministrului Pricopie să precizeze câți elevi, mai ales din mediul rural, au acces la calculatoare și la resursele Internet. De asemenea, trebuie să specifice sursele financiare din care se vor acoperi cheltuielile generate de noul sistem al manualelor digitale, precum și momentul în care acesta va deveni funcțional.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: