Peste 26.000 de ţigarete de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

În data de 22 mai a.c., în jurul orelor 06.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român C.V., în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Opel.

Pentru valorificarea unei informaţii aflate în lucru poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, echipa comună a descoperit, disimulate în pneurile  autoturismului, 16.320 ţigarete marca Plugaru, cu timbru de acciză R. Moldova.

 

** În data de 21 mai a.c., în jurul orelor 23.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român D.M.D., în vârstă de 33 de ani, care conducea un autoturism marca Volkwagen.

Ca si in primul caz având la bază valorificarea unei informaţii aflate în lucru poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, echipa comună a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în rezervorul autoturismului, 9.800 ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

 

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 4.847 lei, a autoturismului marca Volkswagen în valoare de 8.662 lei în vederea confiscării, iar cei doi barbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 12.000 lei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: