Descoperirea unor obiecte interzise asupra unei persoane vizitatoare la Penitenciarul IAŞI

Miercuri, 29 mai 2013, în jurul orei 17.00, cu ocazia acordării drepturilor specifice persoanelor  private de libertate prin sectorul Vizite, în urma  controlului  specific al bunurilor predate, asupra vizitatorului B.M, în vârstă de 21 de ani, personalul aflat în serviciu a descoperit  în interiorul a două cutii de conservă de peşte două telefoane mobile Nokia, două acumulatoare Nokia , două încărcătoare şi o pereche de căşti hands – free.

Au fost anunţate conducerea unităţii, organele de poliţie şi judecătorul delegat. Persoanei vizitatoare i s-a interzis accesul pe o durată de 6 luni. 

 Având în vedere faptul că obiectele descoperite  sunt interzise fapta intră sub incidenţa Legii nr.83/2010, de modificare şi completare a Legii 275/2006, iar conducerea Penitenciarului Iaşi  a dispus următoarele măsuri:

          anunţarea organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie Iaşi, predarea bunurilor respective şi punerea la dispoziţie a probelor administrate şi a persoanei vizitatoare organelor de cercetare penală.

          restricţionarea accesului în penitenciar a persoanei vizitatoare pentru o perioadă de 6 luni, având în vedere riscul potenţial de introducere a obiectelor interzise disimulate în conţinutul pachetelor.

         În conformitate cu prevederile  art. 74^2Legii nr. 83/2010, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

            De la începutul acestui an şi până în prezent, s-au înregistrat şi alte incidente similare, ocazie cu care a fost prevenită introducerea în penitenciar a 10 telefoane mobile, 3 acumulatoare, 5 încărcătoare, 5 mufe de alimentare, 2 carduri de memorie,  8 cartele SIM, 2  perechi de căşti hands – free, precum şi 2 punguţe ce conţineau substanţă vegetală de culoare verde, care au fost ulterior predate Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: