“Copilărie în mişcare”,la PMS Iasi

Motto: “Rămâi copil atâta timp cât poţi să fii copil.”

                                                                                                     (Stephen Sondheim)

 

            Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de a celebra copilăria, prin derularea activităţilor destinate antrenării minorilor în contexte educaţionale asociate cu reacţii emoţionale cât mai agreabile.

În acest context, în ziua de vineri, 31.05.2013, începând cu ora 11.00, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Iaşi, a desfăşurat pentru minorii instituţionalizaţi în unitatea noastră, proiectul de activitate “Copilărie în mişcare”.

 Proiectul de activitate elaborat în acest an a fost structurat în jurul activităţilor sportive, celelalte demersuri venind ca o completare a paletei de activităţi adresate copiilor custodiaţi, fiind derulate activităţi educative sub forma unor dezbateri privind însemnătatea zilei de 1 Iunie. Aprecierea de care se bucură activităţile sportive în rândul minorilor garantează interesul şi implicarea acestora în competiţii sportive şi încurajează acceptarea şi respectarea loială a regulilor, prin adoptarea fairplay-ului care înseamnă renunţarea la avantajele obţinute pe nedrept, egalitatea de şanse, comportamentul preventiv şi respectarea adversarilor sportivi.

Una din categoriile care necesită o atenţie deosebită în penitenciare este aceea a minorilor şi a tinerilor. Spiritul jovial, dorinţa de afirmare, imaturitatea acestora trebuie direcţionate spre activităţi cu caracter informativ-formativ având la bază metode şi tehnici interactive de lucru.

În mediul de detenţie, motivaţia pentru propria evoluţie şi pentru cultivarea unor valori şi atitudini pozitive este o prioritate în activităţile educative care îşi propun să amelioreze efectele detenţiei.

Susţinerea acestor activităţi pentru marcarea zilei de 1 iunie contribuie la ameliorarea climatului afectiv al persoanelor aflate în custodie penitenciară, la schimbarea atitudinii şi mentalităţii din comunitate în legătură cu situaţia acestora şi posibilitatea de reintegrare în societate.  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: