De ziua lor, copiii au fost în vizită la Poliţia de Frontieră Vaslui

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Poliţia de Frontieră din Judeţul Vaslui a organizat vineri, 31 mai 2013, în intervalul orar 09.00 – 12.00, la sediul instituţiei situat în municipiul Huşi, Ziua Porţilor Deschise pentru Copii.

În cadrul acestei activităţi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi (Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa), structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au fost vizitate de aproximativ 500 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară din cadrul unor şcoli şi grădiniţe din municipiul Huşi.

Reprezentanţii poliţiei de frontieră participanţi la activităţi le-au explicat copiilor activităţile specifice ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei, principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră, le-au prezentat tehnica din dotare, cu precădere mijloacele de transport şi o mică parte din aparatura specială utilizată de poliţiştii de frontieră în munca lor de supraveghere şi control a frontierei de stat a României, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

De asemenea, copiii au urmărit cu interes exerciţii demonstrative efectuate cu câinii din dotarea de serviciu, fiind impresionaţi de performanţele acestora de a depista în decurs de câteva minute „drogurile” şi ţigările de contrabandă ascunse.

Eforturile colegilor noştri canini, precum şi ale poliţiştilor de frontieră care i-au condus în activitatea de căutare au fost răsplătite cu aplauze furtunoase.

La iniţiativa Asociaţiei Sportive „Frontiera” Vaslui, copiii şi-au măsurat forţele în cadrul unor competiţii sportive organizate de poliţiştii de frontieră, iar cadrele didactice ce i-au coordonat au fost răsplătite cu diplome de participare.

În final, toţi copiii au fost câştigători, iar premiile au constat în dulciuri şi suc, oferite cu generozitate de asociaţiile sindicale şi profesionale ale poliţiştilor de frontieră vasluieni.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: