De ziua lor, copiii au fost în vizită la Poliţia de Frontieră

Şi în acest an structurile subordonate ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi-au „deschis porţile” pentru a primi sărbătoriţii Zilei de 1 Iunie: copiii. Peste 1000 de copii au fost sărbătoriţi de poliţiştii de frontieră.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

 

Sărbătoriţi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi

În data de 31 mai a.c.,începând cu ora 10, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copilului sub egida Ziua Porţilor Deschise.

Sărbatoarea a debutat cu prezentarea aparaturii şi tehnicii folosite pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat. Copiii au avut ocazia să vadă cum funcţionează autospeciala cu termoviziune, aparatele de vedere, dar au avut parte şi de o scurtă demonstraţie a poliţiştilor de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ. Activitatea s-a terminat cu prezentarea unor exerciţii demonstrative desfăşurate cu ajutorul câinilor de serviciu specializaţi în detectarea stupefiantelor, produselor din tutun, explozibilor şi de exerciţiile de predresaj a tineretului canin, ce participă la misiune alături de poliţiştii de frontieră.

Astfel, cei peste 500 de copii, care pentru câteva ore au fost musafirii poliţiştilor de frontieră ieşeni au desluşit primele taine ale meserie de poliţist de frontieră.

                     

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: