BMW fără drept de circulaţie în România, depistat în trafic

Poliţiştii de frontieră ieşeni au întocmit dosar penal unui bărbat depistat în trafic, la volanul unui autoturism marca BMW – 525i înmatriculat  în Irlanda, care nu avea dreptul de circulaţie în România.

 

          În ziua de 04 iunie a.c., ora 07.00, pe timpul executării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora a oprit, în trafic, pentru control pe comunicaţia Iasi-Albiţa, în loc. Osoi, pe cetăţeanul român şi R.Moldova Igor M., în vârstă de 31 de ani, conducând un autovehicul marca BMW – 525i, înmatriculat în Irlanda.

La solicitarea documentelor, Igor M. a incercat sa ofere poliţiştilor de frontieră, suma de 50 euro. Fiind informat că gestul său constituie infracţiune bărbatul a renunţat la gest.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea autocolantului care atesta inspecţia tehnică periodică, s-a trecut la verificări suplimentare  unde s-a constatat că autocolantul aplicat pe certificatul de înmatriculare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic şi autoturismul nu figurează asigurat la data de 04.06.2013.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit ca susnumitul, avea cunoştinţă că documentele mai sus menţionate sunt false şi le-a prezentat  poliţiştilor de frontieră, ca autentice. 

          Poliţiştii de frontieră au întocmit celui în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are dreptul de circulaţie în România, urmând a fi prezentata Parchetului de pe lângă Răducăneni, în vederea luării măsurilor legale.

Certificatul de înmatriculare, plăcuţele cu numerele de  înmatriculare şi permisul de conducere au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: