Dumitru Oprea: “Constituția este a românilor și nu doar a USL!”

Senatorul Dumitru Oprea critică încercările liderilor USL de a impune proiectul unei Constituții plecând de la interesele politice de partid, ca și cum ar fi planul lor de guvernare.

Într-o declarație politică susținută în plenul Senatului României, marți, 11 iunie 2013, parlamentarul ieșean a arătat că lipsa de transparență a procesului de elaborare a noii Constituții este regretabilă și contraproductivă.

Parlamentarul ieșean consideră că modificarea Constituției țării trebuie să fie un proces cu o amplă participare din partea societății civile, care să se desfășoare o perioadă mai mare de timp, astfel încât ideile să poată fi dezbătute cu atenție, în mod public. Doar așa este posibilă realizarea unui document care să întrunească aprobarea cât mai multor dintre cetățenii țării.

În acest context, senatorul PDL i-a acuzat pe liderii USL că ignoră experții în drept constituțional și faptul că își afișează vădit disprețul față de părerile altora.

În finalul intervenției sale, Dumitru Oprea le-a amintit reprezentanților USL că puterea este trecătoare, iar abuzul de putere afectează credibilitatea noii Constituții. Viitorul unei națiuni nu trebuie sacrificat pentru mofturile și interesele de partid ale unor politicieni aflați vremelnic la conducerea ei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: