Dumitru Oprea consideră ineficiente cheltuielile angajate pentru o presupusă creștere a absorbției fondurilor europene

Senatorul PDL Dumitru Oprea consideră că decizia de a plăti sume atât de mari pentru externalizarea serviciilor de expertiză în domeniul fondurilor europene este discutabilă din punct de vedere al eficienței, dar și al corectitudinii.

Într-un document adresat marți, 25 iunie 2013, Ministrului Fondurilor Europene, domnul Eugen Teodorovici, parlamentarul ieșean s-a referit la selecția a 39 de firme private care vor intermedia angajarea de experți în evaluarea cererilor de finanțare și de rambursare, dar și pentru verificarea contractelor de achiziţii publice încheiate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri comunitare. Astfel, în perioada următoare, deși unele dintre aceste firme se pare că nu au experiență în domeniu, vor trebui să găsească persoane care să presteze servicii pentru Autorităţile de Management, Organismele Intermediare sau pentru Agenţiile de Dezvoltare Regională. Senatorul PDL a subliniat că, deși experții vor fi plătiți cu sume deosebit de mari, nu este nici o garanție că ei vor desfășura activitățile mai eficient decât s-au realizat până acum.

În acest context, senatorul Dumitru Oprea i-a solicitat ministrului Teodorovici să explice care mai este rolul Ministerului şi al angajaţilor acestuia, în condiţiile în care activitatea de expertiză în fonduri europene este externalizată în beneficiul unor firme asupra cărora există suspiciuni privind profesionalismul lor. Totodată, parlamentarul ieșean dorește să fie făcute publice criteriile în funcție de care s-a făcut selecția celor 39 de societăţi ce vor recruta experții de care are nevoie Ministerul. În finalul documentului, Dumitru Oprea a cerut și prezentarea raționamentului economic care a stat la baza stabilirii tarifului de 280 euro/zi pentru plata serviciilor ce vor fi prestate de acei experți.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: