Dumitru Oprea solicită respectarea legislației în legătură cu schema de personal de la Inspectoratul de Stat în Construcții

Senatorul PDL Dumitru Oprea atrage atenția asupra lipsei de transparența privind angajările de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Într-o interpelare adresată, marți, 17 septembrie 2013, Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, parlamentarul ieșean a arătat că ordonanţa de urgență 26/2013, prin care se modifică ordonanţa 63/2001, privind înfiinţarea ISC, ridică mari semne de întrebare în privința respectării statutului funcționarilor public.

Senatorul Oprea a precizat că, așa cum a fost menționat și în cererea de reexaminare a legii, nu există prevederi privind recrutarea sau promovarea prin examen sau concurs, după caz, pentru personalul contractual încadrat la ISC, atunci când acesta îşi schimbă statutul în funcţionari publici.

În acest context, parlamentarul ieșean i-a solicitat domnului Liviu Dragnea să clarifice de ce a fost eliminată anexa 2 din ordonanță, unde erau prevăzute posturile din structurile de funcționare a ISC la nivel central, regional și local. Totodată, Dumitru Oprea a cerut explicații privind motivul înființării Direcțiilor Regionale și păstrării structurilor județene, care va conduce la o creștere a numărului de angajați.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: