Lansare de carte: „Sub semnul pământului mamă”

Joi 27 februarie,ora 16, la Libraria Tafrali va avea loc lansarea volumului “Sub semnul Pamantului Mamă – Rădăcini preistorice ale unor tradiții românești și sud-est europene” de prof. univ. dr. Adrian Poruciuc.

Volumul reprezinta o traducere, dar si o versiune revizuita si mult adaugita a volumului (de acelasi autor) intitulat Prehistoric Roots of Romanian and Southeast European Traditions, publicat de Institute of Archaeomythology (Sebastopol, California, 2010), volum care s-a bucurat de recenzii si comentarii mai mult decat pozitive,in strainatate si in Romania (Miriam Robbins Dexter,Janine Canan, Robert Moss, Ana Radu-Chelariu, Cornelia-Magda Lazarovici, Nicu Gavriluta).

În cadrul lansării vor rosti alocuțiuni: Dl. Rector Vasile Ișan, prof. univ. dr. Andrei Hoișie, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, dr. Ana-Maria Constantinovici și autorul. Câteva momente de
folclor muzical românesc vor fi oferite de Iustina Irimia, masterandă a UAIC.

Prof. univ. dr. dr. h. c. Adrian Poruciuc (n. 1948) este specialist în lingvistică istorică, precum şi în arheomitologie (domeniu interdisciplinar fundat în 1989 de savanta lituano-americană Marija Gimbutas). Activitatea didactică şi-a desfăşurat-o (între 1971 şi 2013) la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Litere. Ca cercetător a lucrat (cu jumătate de normă) mai întâi ca cercetător principal II la Institutul Român de Tracologie (1992-2003), apoi ca cercetător ştiinţific I la Institutul de Arheologie din cadrul Filialei Iaşi a Academiei Române (2006-prezent). În anii 1990-1992 a fost Visiting Scholar la University of Chicago, în baza unui grant pentru cercetare în domeniul studiilor indoeuropene şi în cel al culturilor arhaice sud-est europene. Din 2005 este Fellow of the Institute of Archaeomythology, Sebastopol, California.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: