Lansare de carte: „Sub semnul pământului mamă”

Joi 27 februarie,ora 16, la Libraria Tafrali va avea loc lansarea volumului “Sub semnul Pamantului Mamă – Rădăcini preistorice ale unor tradiții românești și sud-est europene” de prof. univ. dr. Adrian Poruciuc.

Volumul reprezinta o traducere, dar si o versiune revizuita si mult adaugita a volumului (de acelasi autor) intitulat Prehistoric Roots of Romanian and Southeast European Traditions, publicat de Institute of Archaeomythology (Sebastopol, California, 2010), volum care s-a bucurat de recenzii si comentarii mai mult decat pozitive,in strainatate si in Romania (Miriam Robbins Dexter,Janine Canan, Robert Moss, Ana Radu-Chelariu, Cornelia-Magda Lazarovici, Nicu Gavriluta).

În cadrul lansării vor rosti alocuțiuni: Dl. Rector Vasile Ișan, prof. univ. dr. Andrei Hoișie, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, dr. Ana-Maria Constantinovici și autorul. Câteva momente de
folclor muzical românesc vor fi oferite de Iustina Irimia, masterandă a UAIC.

Prof. univ. dr. dr. h. c. Adrian Poruciuc (n. 1948) este specialist în lingvistică istorică, precum şi în arheomitologie (domeniu interdisciplinar fundat în 1989 de savanta lituano-americană Marija Gimbutas). Activitatea didactică şi-a desfăşurat-o (între 1971 şi 2013) la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Litere. Ca cercetător a lucrat (cu jumătate de normă) mai întâi ca cercetător principal II la Institutul Român de Tracologie (1992-2003), apoi ca cercetător ştiinţific I la Institutul de Arheologie din cadrul Filialei Iaşi a Academiei Române (2006-prezent). În anii 1990-1992 a fost Visiting Scholar la University of Chicago, în baza unui grant pentru cercetare în domeniul studiilor indoeuropene şi în cel al culturilor arhaice sud-est europene. Din 2005 este Fellow of the Institute of Archaeomythology, Sebastopol, California.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: