“Porţi deschise permanent” la USAMV Iaşi

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) promovează un altfel de concept de informare a elevilor interesaţi de oferta educaţională propusă pentru admiterea în această instituţie de învăţământ superior. “Porţi deschise permanent”  doreşte eliminarea barierelor instituţionale şi deschiderea către tinerii care vor să devină studenţi ai USAMV Iaşi. Cu o programare telefonică, elevii vizitează obiectivele importante ale  instiuţiei şi primesc informaţii referitoare la oferta academică de la persoane abilitate din USAMV. 

Programul unui tur în Universitate cuprinde: vizualizarea 3D a modelelor dezvoltate în cadrul Centrului de Vizualizare Avansată – 3D, vizitarea bibliotecii, consultaţii demonstrative în clinicile de medicină veterinară, lecţii de peisagistică, vizitatea Biobazei, a fermei “V. Adamachi”, a laboratoarelor ştiinţifice şi de cercetare (“Fizica solului”, laboratorul de analize pentru plante şi sol). “Turul universitar” poate fi efectuat în funcţie de disponibilitatea tinerilor şi a cadrelor didactice, iar pentru buna organizare a acţiunii este necesară doar o programare telefonică la Biroul de Promovare şi Imagine.

 

            Din experienţa ultimilor ani, în turul Universităţii, atât elevii cât şi profesorii s-au arătat a fi încântaţi de dotatea laboratoarelor, de Aula Magna  “Haralamb Vasiliu” şi bibliotecă. În topul aprecierilor s-a aflat Centrul de Vizualizare Avansată, unde tinerii au avut posibilitatea să vadă cum se poate studia cu ajutorul tehnicilor inovative din domeniul IT. Elevii şi-au manifestat interesul pentru consultaţiile demonstrative din clinicile de medicină veterinară, dar şi pentru Biobaza aflată în administrarea Facultăţii de Zootehnie. Nu mai puţin importantă pentru elevi a fost şi baza sportivă, a cărei dotare i-a impresionat de fiecare dată.

            De exemplu, anul trecut, peste 2000 de elevi din toate judeţele Moldovei s-au bucurat de turul universitar propus de USAMV Iaşi, numai în săptămâna “Şcoala Altfel”. În total, pe parcursul întregului an , pragul universităţii, în cadrul proiectului “porţi deschise permanent” a fost trecut de peste 3500 de elevi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: