Campania „DONEAZĂ SPERANȚĂ”

Marți, 11 martie 2014, ora 11:00în Amfiteatrul Institutului Regional de Oncologie Iași va avea loc Conferința de Presă privind lansarea Campaniei „DONEAZĂ SPERANȚĂ”, eveniment inițiat de Comunitatea Donatorilor Voluntari de Celule Stem din România în parteneriat cu Centrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Iași.

Campania își propune să crească numărul donatorilorpotențiali de celule stem înregistrați în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem de la aproape 10.000, cât este în prezent, la 1 milion. Prin creșterea numărului de donatori putem oferi o șansă reală la peste 90 la sută din pacienții diagnosticați cu leucemie din România.

Odată cu lansarea campaniei,Comunitatea Donatorilor Voluntari de Celule Stem din România va fi recunoscută oficial de conducerea Institutului Regional de Oncologie Iași ca fiind prima comunitate de acest fel din România.

La eveniment și-a confirmat prezențadoamna dr Aurora Dragomirișteanu, directorul general al Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

„În prezent, sunt aproape 10.000 de donatori înscrişi şi sperăm ca anul aceasta numărul lor să crească la peste 20.000.Sunt pacienţi pentru carenu găsim donatori compatibili în registrele din străinătate, iar şansa lor de vindecare este identificarea unui donator compatibil în România, însă, registrul român este deocamdată prea mic să acoperim toate solicitările. Până acum aufost efectuate 22 de proceduri de transplant de celule stem hematopoietice dintre care la 20de pacienţi au fost donatori străini. În prezent, avem 10 bolnavi pentru care nu găsim donatori compatibili”, a precizat dr. Aurora Dragomirișteanu, directorul general al Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Voluntarii Comunității Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din România împreună cu personalul medical din cadrul Centrului Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Iași vor desfășura mai multe campanii de informare și de mobilizare a tinerilor pentru a se înscrie în Registrul Național al Donatorilor de Celule StemHematopoietice.

În luna martie sunt programate caravane de promovare a donării de celule stem hematopoietice și pentru înscrierea în Registrul Național a Donatorilor de Celule Stem. O echipă medicală este pregătită să se deplaseze la sediul instituțiilor pentru acțiuni de informare și prelevare a probelor de sânge.

„Cred cu tărie că oamenii vor să se implice și să-i ajute pe cei cărora nu le-a mai rămas decât speranța. Donatorii voluntarii nu trebuie să facă altceva decât să se informeze, să se adreseze centrelor din țară unde se fac testele de sânge pentru a vedea dacă sunt sănătoși și apoi să ajute. Doar împreună suntem o forță. Împreună Donăm Speranță!”,a declarat Iulia Nănescu, fondatorulComunităţii DonatorilorVoluntari de Celule Stem Hematopoietice din România.

În campania „Donează Speranță” s-au alăturat:

-Fundația Comunitară Iași

-Prime Iași

-Asociația Mai bine

-Asociația Alternative Sociale

-Fundația Alături de Voi România

-Fundația Star of Hope

-Societatea Studenților Mediciniști

-Societatea Studenților de la Psihologie

Mai multe informații despre campanie puteți găsi pe blogul comunitații dar și pe pagina de facebook:

http://comunitateadonatorilorvoluntaridecelulestem.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Comunitateadonatorilorvoluntaridecelulestem?ref=hl

Persoanele din zona Moldovei care vor să devină donatori voluntari pot accesa următoarele date de contact:

Institutul Regional de Oncologie Iași

Centrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

str. General Henry Mathias Berthlot nr. 2-4 Iași

Anunțuri

One response to this post.

  1. […] Dan, Anca, Răzvan, Elena, Ionela, Mădălina, Oana, Petru, Vasile, acceptați provocarea? Avem nevoie să strângem o echipă cât […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: